LAKÁSSZÖVETKEZETEK ÉS TÁRSASHÁZAK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK FELHÍVÁSA AZ UKRAJNAI MENEKÜLTEK MEGSEGÍTÉSÉRE

Tisztelt Közös képviselők, Tisztelt Lakásszövetkezeti elnökök, Tisztelt lakótársaink!
A Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége (LOSZ) mint a magyarországi lakáságazat legnagyobb létszámú érdekképviseleti szakmai szervezete felhívást tesz közzé és összefogást hirdet az orosz-ukrán konfliktus miatt bajbajutottak támogatására.
A támogatás során várunk felajánlásokat olyan támogatást tudni adó szervezet, lakásszövetkezet, társasház, lakóközösség és magánszemély részéről, amelyekkel szállást és egyéb ellátást, vagy anyagi támogatást tudnak és akarnak adni bajba jutott embertársainknak, a háborús övezetből érkező családoknak.
Egyre több kárpátaljai menekült van, akinek nagyon nagy szüksége van a segítségre.
Sokan a teljes bizonytalansággal kénytelenek menekülni, közülük néhányan a gyermekek mellett, kisállataikkal szeretnének védelmet találni. Ezért kérjük, hogy aki teheti legyen részese és támogassa szállással, egyéb ellátással, vagy pénzadománnyal a rászorulókat. Külön kérjük, hogy „KUTYA-MACSKA BARÁTSÁG” közleménnyel jelezzék, ha kisállattal történő befogadásra is van lehetőség, ami még inkább reményt kelthet azoknak, akiknek a házikedvencük életük szerves részét képezi.

Kérjük, hogy a lakásszövetkezetek és társasházak vezetői országosan tegyék lehetővé, hogy a tulajdonukban lévő ingatlanokban, szolgálati lakásokban, egyéb elszállásolásra alkalmas helyiségeikben ideiglenesen, átmeneti jelleggel kerülhessenek elhelyezésre a háború elől menekülő személyek.
Ugyancsak kérjük, hogy jól látható helyen helyezzék el BARÁTKÉNT FOGADUNK, BARÁTKÉNT ADUNK! felhívásunkat a lépcsőházak közös használati részén, a lakosság tájékoztatására.

Felajánlásaikat szállás-, egyéb ellátással kapcsolatban a losz@losz.hu e- mail címen tehetik meg, a pénzügyi felajánlásaikat a LOSZ 10300002-13290228-00014907 MKB bankszámlájára teheti meg.
Minden szállás- ellátás felajánlást, anyagi támogatás befizetést továbbítunk a segélynyújtást szervező kormányzati operatív törzs felé, illetve a Regőczy István Alapítvány központi bankszámlája felé.
Az adományozók listáját és felajánlásokat folyamatosan közzé tesszük honlapunkon.
Várjuk segítségüket felajánlásaikat, fogjunk össze barátként a barátainkért.

Szabó László s.k.
elnök
LOSZ