Az idén már korlátozásoktól mentesen került megrendezésre a Nemzetközi Szövetkezeti Világnap.

Károlyi Sándor, a magyar szövetkezeti mozgalom elindítója és alapítója emléke előtt tisztelegtünk a Szövetkezeti világnap alkalmából. Egyúttal tisztújítást tartott az Országos Szövetkezeti Tanács. Újraválasztották elnöknek Kósa Lajos-t az alelnökök: dr. Fiák István és Szabó László, a LOSZ elnöke lett.
A LOSZ szakmai munkája jelentős elismerést kapott azáltal, hogy a LOSZ elnöke láthatja el az alelnöki feladatokat 2022-2026. közt.

Az ideiévi kitűntetettek közt, a Szövetkezeti Érdemérem kitüntetését Siktár Valéria , Nyíregyházi „LAKSZÖV” Lakásszövetkezet ügyvezető elnöke kapta.

Laudáció

A LOSZ által 2022. évben kitűntetésre javasolt SIKTÁR VALÉRIA szakmai tevékenységét 1995-ben kezdte mérlegképes könyvelői végzettségének megszerzésével.

Ezt követően a Kodolányi János Főiskola- gazdálkodási szakon közgazdász végzettséget szerzett.

Később Adótanácsadó, Társasházkezelő, ingatlanközvetítő és Ingatlankezelő szakvizsgákat tett.

2007-ben Budapesti Corvinus Egyetem – gazdálkodási szakos közgazdász tanára lett.

1986.-tól dolgozik a Nyíregyházi „LAKSZÖV” Nyíregyházi Lakásszövetkezetnél. Kezdetben könyvelő, főkönyvelő, jelenleg ügyvezető elnökként.
A Nyíregyházi Lakásszövetkezet az ország egyik legnagyobb lakásszövetkezete, mely 5209 szövetkezeti lakás és 2154 szövetkezeti garázs kezelését végzi.

2005. – től a „LAKISZ” Kft. Nyíregyháza – ügyvezetője
A LAKISZ Kft. Nyíregyháza egyik legnagyobb társasházkezelő vállalkozása, jelenleg 3600 lakás, 607 garázs, 1 irodaház és egy üzletház kezelését végzi.

2003-2018-ig a LOSZ Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségének Budapest igazgatósági tagja, 2018 -től jelenleg is Elnökhelyettese.

2020.tól az SCH Szállodalánc és Üdülőszövetkezet (Budapest) – felügyelőbiztosa
Tevékenységét hosszú évtizedek óta kiváló eredménnyel és lelkiismeretesen végzi. Nagy munkabírása, személyisége példa a munkatársak és kollégák körében. A nagylétszámú kapcsolatrendszerébe tartozó lakók, szeretik, elismerik a munkáját, jelentős bizalmi tőkével és presztízzsel rendelkezik előttük. A lakáságazatban végzett kiváló és elkötelezett tevékenységének eredményeként a LOSZ elnöksége egyhangú határozatával javasolta a 2022. év kitűntetésének adományozására.

Gratulálunk a kitűntetéshez.
Budapest, 2022. 06. 30.
Szabó László elnök – LOSZ